Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем прийняв участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру


В день святкування Воздвиження Чесного і Животорящого Хреста Господнього у Кривому Розі на площі Володимира Великого (колишня площа ім. Артема), стараннями міського голови м. Кривого Рогу Вілкула Юрія Григоровича, з благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, був встановлений та освячений величний пам’ятник святому рівноапостольному князю Володимиру – Хрестителю Русі. Автором монументу став скульптор Володимир Токар.

8-метрова скульптура вилита з бронзи. Висота постаменту на котрому стоїть пам’ятник – 14 метрів. Таким чином, 22-метровий пам’ятник став найвищим в Україні скульптурним зображенням святого князя Володимира.

В урочистому відкритті скульптурного образу прийняли участь Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, криворізький міський Голова Вілкул Ю.Г., Народні Депутати України Павлов К. Ю. та Гальченко А. В., голови районних в місті Кривому Розі рад, почесні громадяни та трудові колективи міста, а також велика кількість криворіжців, котрі прийшли стати свідками історичної події в житті рідного міста.

Право відкрити пам’ятник святому Володимиру було надане меру м. Кривого Рогу Вілкулу Ю.Г.

Після промови міського голови, відбувся чин освячення скульптурного образу, котрий звершив Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем у співслужінні собору духовенства Кривого Рогу. Правлячий Архієрей підніс до Господа молитву на освячення скульптурного образу та окропив монумент святою водою.

Після освячення пам’ятника, до присутніх зі словом архіпастирського повчання звернувся Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем. У своєму слові правлячий Архієрей розповів історію свята Воздвиження Хреста Господнього та зазначив, що сьогодні до цієї слави Божої долучається слава нашої святої Київської Русі, адже цей рік особливий і ювілейний – 1030 років тому назад рівноапостольний князь Володимир хрестив і освятив нашу святу землю. Також, Митрополит Єфрем побажав, щоб заступництвом і молитвами Пресвятої Богородиці, святого рівноапостольного князя Володимира та святого праведного Петра Калнишевського благодать Божа зберегла, захистила та примножила земний сад, котрий сьогодні називається містом Кривий Ріг.

Наприкінці свого слова, Митрополит Єфрем, з благословіння Блаженнішого Онуфрія Митрополита Київського і всієї України, за заслуги перед Українською Православною Церквою, нагородив криворізького міського голову Вілкула Юрія Григоровича орденом Української Православної Церкви рівноапостольного князя Володимира І ст..

Насамкінець, Митрополит Єфрем, голова Криворізької міської ради Вілкул Ю.Г. та представники влади молитовно поклали до підніжжя монументу квіти.