Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Секретар єпархіального управління взяв участь у координаційній нараді з питань недопущення міжрелігійних конфліктів

17 жовтня секретар управління Вінницької єпархії УПЦ протодиякон Владислав Демченко взяв участь у робочій зустрічі представників правоохоронних структур, облдержадміністрації та духовенства з питань недопущення міжрелігійних конфліктів на території області. Зустріч проходила в Головному управлінні Національної поліції Вінницької області.

З ситуацією у релігійному житті на Вінниччині присутніх ознайомив начальник управління у справах релігії та національностей Вінницької ОДА Ігор Салецький. Представники силових повідомили про заходи, які вживаються на території області з метою забезпечення правопорядку та недопущення міжрелігійних конфліктів. До цих превентивних заходів долучаються представники Національної поліції, Нацгвардії, Управління служби безпеки України, обласна влада.

Як зазначив заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП у Вінницькій області Олексій Заверюха, працівники поліції вживають превентивні заходи з метою своєчасного виявлення радикально налаштованих громадян, які можуть здійснювати розпалювання міжрелігійних конфліктів шляхом блокування роботи культових споруд, їх захоплення, підбурювання до вчинення протиправних дій.

Протодиякон Владислав Демченко у свою чергу повідомив, що про ситуацію на парафіях керівництву Вінницької єпархії регулярно доповідають благочинні і безпосередньо настоятелі храмів. Наразі немає підстав говорити про будь які протиправні дії з боку представників Вінницької єпархії УПЦ, так само як не зафіксовано й випадків агресії з боку радикально налаштованих громадян чи конфліктів з представниками інших конфесій.

За словами секретаря єпархії вже найближчими днями відбудуться збори єпархіальної ради, а потім і збори в кожному з благочинь, на яких серед інших питань буде розглядатися проведення роз’яснювальної роботи серед вірян з метою попередження провокацій та втягування їх у конфлікти.

Учасники зустрічі домовились про оперативне інформування один одного про потенційних правопорушників, аби правоохоронні органи могли вчасно та ефективно запобігти вчинення ними протиправних дій.

Прес-служба Вінницької єпархії