Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відвідав міжнародний фестиваль яблука


21 жовтня, на запрошення організаторів, митрополит Вінницький і Барський Симеон відвідав ІІ Міжнародний Фестиваль Яблука «Apple Bar Fest», який проходив у м. Бар Вінницької області. Організувала захід Барська міська рада за підтримки Українського культурного фонду.

Місце проведення і тема фестивалю були обрані невипадково, адже м. Бар здавна називають «Яблуневою гілкою Поділля». Відкриваючи фестиваль барський міський голова Артур Ціцюрський наголосив, що кожне 4 яблуко в Україні вирощується саме у Барському районі.

На відкритті фестивалю до його учасників і гостей з вітальним словом звернулися перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, голова Барської районної адміністрації Володимир Саволюк, голова районної ради Михайло Піддубний.

Перед виступом керівників місцевої влади з вітальним словом до усіх присутніх звернувся митрополит Симеон. Архіпастир привітав усіх зі святковою подією і звернув увагу, що подібний фестиваль окрім свого прямого призначення – популяризації продукції районного садівництва, нагадує про необхідність подяки Богові за гарний врожай, яким цього року Господь щедро обдарував барчан. Також фестиваль дає змогу людям поспілкуватися та провести разом час, чого зараз, у епоху електроніки, так не вистачає як молодим, так і старим.

Владика Симеон побажав усім гарного спілкування і святкового настрою та благословив початок фестивалю. «Закликаю Боже благословення на усіх, чиїми трудами вирощувався цьогорічний урожай, і бажаю організаторам та учасникам фестивалю гарного його проведення і розвитку та успіхів у майбутньому!» — завершив свій виступ Митрополит.

Оглянувши усі локації фестивалю, митрополит Симеон подякував організаторам за запрошення і наприкінці свого візиту у Бар поспілкувався із парафіянами у місцевому Успенському храмі, де йшли приготування до вечірнього богослужіння.