Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Митрополит Володимир очолив святкування 150 – річчя храму с. Нудиже


27 вересня Свята Православна Церква відзначає двунадесяте свято Воздвиження Чесного Животворящого Хреста Господнього.
Це свято було встановлено в ІV столітті на згадку про знайдення Чесного Хреста Господнього святою рівноапостольною царицею Єленою.
З нагоди престольного свята та 150 – річчя храму на запрошення церковної громади Свято-Хресто-Воздвиженської парафії села Нудиже Любомльського благочиння, Митрополит Володимир очолив святкову Божественну Літургію.

Владиці співслужили: секретар єпархіального управління архімандрит Сава ( Мякота), благочинний протоієрей Василій Мельничук, настоятель храму протоієрей Михаїл Крючковський та духовенство благочиння.

Після читання Святого Євангелія Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Після закінчення Божественної Літургії відбувся хресний хід навколо храму із прочитанням Євангелія та окропленням присутніх свяченою водою.

По завершенню богослужіння керуючий єпархією вручив від імені Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Орден святого великомученика Георгія Побідоносця настоятелю храму прот. Михаїлу та відзначив найбільш активних прихожан храму єпархіальними відзнаками і благословенними грамотами.

Насамкінець торжества архіпастир привітав парафіян із престольним святом та побажав усім заступничества від Животворчого Древа Хреста Господнього на життєвому шляху.