Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ІЗРАЇЛЬ. Митрополит Єрусалимської Церкви назвав Митрополита Онуфрія єдиним канонічним главою православних України

Єдиним канонічним Предстоятелем православних віруючих України є Блаженніший Митрополит Онуфрій, який визнається всіма Помісними Православними Церквами, зазначив митрополит Вострський Тимофій, екзарх Пресвятого Гробу Господнього на Кіпрі (Єрусалимська Православна Церква).

“Наша позиція залишається незмінною — ми визнаємо канонічною Православною Церквою України ту Церкву, яка перебуває під омофором Митрополита Київського і всієї України Онуфрія”, — сказав митрополит Тимофій 20 вересня 2018 року, даючи оцінку від свого імені останнім подіям в українському церковному житті. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на “Інтерфакс-Релігія”.

Коментуючи на прохання агентства призначення двох Константинопольських екзархів до Києва, він зазначив, що “в Православній Церкві існують певні правила, які кожна Церква повинна чітко дотримуватися”. За словами владики, “до них відносяться і правила, які стосуються канонічній території Руської Церкви і поведінки однієї Церкви стосовно іншої”.

Митрополит Тимофій вважає, що “об’єднання православних України можливо тільки через покаяння і на канонічній основі, яка вироблялася віками церковної практики та була затверджена Вселенськими Соборами”.

Нагадаємо, два місяці тому, відвідуючи Київ в рамках урочистостей з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі та 30-річчя відродження чернечого життя в Києво-Печерській Лаврі, митрополит Вострський Тимофій зазначив, що інтереси держави і Церкви не завжди збігаються.

“Важливо розуміти, що держава дбає лише про свої інтереси, які змінюються з часом, під впливом обставин. Але Церква живе своїм життям, має власний духовний напрямок, який незмінний ніякими мирськими обставинами і умовами”, — сказав він в інтерв’ю Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.