Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ТЕРНОПІЛЬ. Митрополит Сергій освятив новий храм у селі Котюжини


16 вересня митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій освятив новозбудований храм канонічної Церкви у селі Котюжини Збаразького району. Також владика очолив Божественну літургію у співслужінні численного духовенства та привітав вірян зі звершенням цієї урочистої, давно очікуваної події.
Нове молитовне приміщення було побудоване для громади замість храму святого Стефана, у котрому віряни молились до 2017 року. Тоді церкву забрали собі прихильники Київського патріархату. Кілька місяців прихожани УПЦ збирались на Літургію в будинку священика, але згодом втратили доступ і до нього.

Одразу після того, як частина жителів села оголосила про ухід у розкол, вірні УПЦ почали шукати, як вирішити питання з храмом. Один з прихожан пожертвував свою ділянку для нового будівництва.

Допомагати прихожанам почали з Київської митрополії УПЦ. Тоді вже розпочалося зведення приміщення, яке зареєстроване на цій ділянці як допоміжне, і так само ззовні є звичайною будівлею. Однак, з Божою допомогою та з великою підтримкою Благодійного фонду «Фавор», котрий діє з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та Священного Синоду УПЦ, та за підтримки Почаївської лаври цей молитовний дім швидко піднявся та був чудово оздоблений.

Чимало людей також внесли свою лепту в богоугодну справу, допомагаючи селянам відновити своє церковне життя. У цей святковий день віряни на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Кантицьким щиро дякували всім благодійникам та священноначалію за те, що не полишили їх у біді та в день освячення розділили з громадою велику радість.

По завершенні Літургії керуючий Тернопільською єпархією УПЦ подарував усім присутнім духовну літературу.

Згідно з традиціями, при освяченні храму посадили молоді дерева.