Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Здолбунівчани звершили православний велопробіг


З благословіння митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія від Свято-Катеринівського храму м. Здолбунів проходив православний велопробіг.
Це вже четвертий рік, як настоятель храму протоієрей Олександр Єгоров разом зі своїми прихожанами вирушили на велосипедах в молитовну подорож з бажанням помолитися і поклонитися святиням у монастирях і храмах рідного краю. Паломники відвідали джерело святителя Миколая с. Гільча, Свято-Троїцький жіночий монастир с. Дермань, Воскресенський храм м. Острог, Свято-Троїцький чоловічий монастир с. Межирічи, Богоявленський кафедральний собор м. Острог.

В усіх місцях, де зупинялися вело-паломники лунала посилена молитва у співі і читанні акафістів. У Свято-Троїцькому Межиріцькому чоловічому монастирі була звершена Божественна літургія, за якою подорожуючі причастилися Чесних Христових Таїн. Після відвідання і молитов у Богоявленському кафедральному соборі м. Острог, благочинний Острозької округи – протоієрей Олександр Максимюк провів для вело-паломників екскурсію у Краєзнавчий музей.

Повертаючись до Здолбунова усіх учасників православного велопробігу не дивлячись на втому, наповнювала невимовна радість від отриманої Благодаті Божої.