Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ОЛЕКСАНДРІЯ. Місто молитовно вшанувало небесних покровителів


3 та 4 вересня в Олександрії на честь пам`яті місцевошанованих святих священномучеників Адріана та Дімітрія були звершені Всенічне Бдіння та Літургія у кафедральному соборі Покрова Божої Матері.
Саме цього дня 5 років тому було встановлено день вшанування Олександрійських святих.
Без уваги не залишилася пам`ять і вмч.Боголєпа та привітання з тезоімеництвом єпископа Олександрійського і Світловодського Боголєпа.
Богослужіння очолив архієпископ Фастівський Даміан (Давидов) у співслужінні також і з єпископом Новосанжарським Вєніаміном (Погрєбним), благочинними та численним духовенством Олександрійської єпархії.

По завершенні літургії з привітальним словом до присутніх звернувся архієпископ Даміан, звернувши увагу на уважність в духовному житті та його різницю з мирським світоглядом, привітав єпископа Боголєпа, підкресливши його труди та глибину мислення. Єпископ Вєніамін визначив велику роль мучеництва та розповів зворушливу історію, окреслив унікальність покровительства святого великомученика Боголєпа.

Також, свого архіпастиря привітали благочинні та прихожани собору, гості та мер міста Степан Кирилович Цапюк, наголосивши, що єпископ Боголєп викликає глибоку повагу, довіру, плідну небайдужість до єпархії та її розвитку.