Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Митрополит Іоасаф зустрівся з представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні

19 вересня в управлінні Кіровоградської єпархії УПЦ митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф зустрівся з представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні п. Дарлін П. Джексон. У розмові взяв участь прес-секретар єпархії протодиякон Іоанн Ганчин та Благочинний Новоархангельського округу протоієрей Василій Дубіна.
Було обговорено релігійну ситуацію в регіоні, стан міжконфесійних відносин на Кіровоградщині, а також діяльність духовенства і вірян Кіровоградської єпархії з надання гуманітарної допомоги переселенцям з Донбасу.
Владика Іоасаф також висловив занепокоєння з приводу провокацій проти Української Православної Церкви, які безкарно тиражуються в ЗМІ, несправедливо дискредитуючи та дискримінуючи Церкву.
Протд. Іоанн повідомив, що з 2014 р. відповідними органами обласної державної адміністрації не було зареєстровано жодного поданого на реєстрацію Статуту релігійної організації. Підставою для відмови в реєстрації значиться формулювання «повернення на доопрацювання», що не відповідає нормам чинного законодавства та є грубим порушенням Конституції України.
Прот. Василій в свою чергу розповів про правопорушення з боку будівельно-наглядових органів району відносно спорудження храму в с. Торговиця.