Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Народні депутати не молитимуться перед початком засідань

У Верховній Раді України знято з розгляду законопроект №6722, який передбачає читання молитви «Отче наш» відразу після відкриття пленарних засідань, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на 112.ua.

Таке рішення передбачає ухвалена постанова № 9091 про порядок денний дев’ятої сесії Верховної Ради восьмого скликання. Зокрема законопроект №6722 потрапив до списку таких, що «втратили актуальність чи пропонуються на відхилення з інших підстав».

У Головному науково-експертному управлінні відносно Проекту Закону про читання «Отче наш» зазначили: «Законопроект має ознаки неконституційності, адже Україна — світська держава, а читання молитви “Отче наш” часто є елементом відправлення християнського релігійного обряду. Тим часом Конституція передбачає, що громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом, тож не може бути привілеїв чи обмежень, зокрема за ознаками релігійних переконань».

Нагадаємо, що Проект Закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо читання молитви «Отче наш» відразу після відкриття пленарних засідань) було зареєстровано 13 липня 2017 року.