Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЕНЕРГОДАР. Священики УПЦ привітали рятувальників МНС із професійним святом

17 вересня відзначається День рятівника, а також свято ікони Божої Матері «Неопалима Купина», яка є покровителькою тих, хто потрапив у біду. Напередодні священики УПЦ привітали співробітників МНС із професійним святом, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-служби єпархій.

На Запоріжжі настоятель Свято-Богоявленського храму Енергодара ієрей Василій Брода взяв участь в урочистостях, присвячених професійному святу співробітників МНС.

Священик побажав усім рятувальникам допомоги Божої і міцності під час надвідповідального служіння заради порятунку ближніх.

«Надзвичайні ситуації завжди виникають несподівано. Дуже важливо, що в цій складній ситуації є люди, які можуть вчасно і професійно прийти на допомогу. Це працівники аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони, які займаються захистом життя громадян і ліквідацією і попередженням наслідків техногенних катастроф… Готовність до самопожертви в ім’я порятунку життя інших людей, мужність і відвага – відмінні якості всіх представників МНС», — підкреслив священик.

З благословення митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки священик храму на честь Святої Рівноапостольної княгині Ольги протоієрей Костянтин Максимов побував в розташуванні Державної пожежно-рятувальної частини №8 ГУ ГСЧС України в Запорізькій області. Вона обслуговує Комунарський район, Південний район («Піски») і частину Запорізького району. Особовий склад частини – 54 людини.

Протоієрей Костянтин Максимов відслужив молебень за здоров’я, привітав рятувальників з професійним святом і побажав допомоги Божої в їх щоденному служінні людям і Батьківщині.

По завершенні богослужіння священнослужитель освятив пожежні машини вогнеборців, і на згадку про зустріч вручив подарунки – образ Святителя Миколи Чудотворця і іконки святого праведного Петра Калнишевського.

Також отець Костянтин звернувся до всіх присутніх зі словами привітання: « Можна сміливо сказати, що в якійсь мірі, ми робимо з вами спільну справу. Ви рятуєте людей від пожеж і катастроф, які, на жаль, зустрічаються в житті. Завдання Церкви – рятувати душі людей від гріха. І священиків, і рятувальників, об’єднує служіння ближньому. Це найголовніше. Дуже важливо, щоб допомога Божа не залишала нас на цьому шляху, і Господь дарував би нам сили і міцність духу, а разом з ними можливість з максимальною користю для оточуючих реалізувати себе в тому служінні, до якого Він нас покликав. Від щирого серця вітаю вас зі святом і щиро бажаю, щоб вогню, з яким ви боретеся, здійснюючи своє служіння, було б якомога менше у вашому житті. А вогню Божої любові і благодаті, який зігріває серця і дарує справжнє щастя, навпаки, якомога більше. Нехай в день вашого професійного свята, як і в усі інші дні вашого життя, Господь не залишає вас своєю милістю, допомогою і заступництвом».

У Мукачево відбувся святковий молебень з освяченням чергових частин рятувальників та зібрання особового складу ДСНС, в якому взяли участь секретар єпархіального управління протоієрей Віктор Місо, а також благочинний міста протоієрей Петро Лях.

Зокрема священики прикликали Боже благословення у несенні дуже важливої служби допомоги ближньому у надзвичайних ситуаціях. Після освятили рятувальні частини Мукачева.

Під час же урочистого зібрання керівництву і особовому складу 2-го Державного пожежно-рятувального загону були передані вітальні слова від митрополита Мукачівського і Ужгородського Феодора.

«Глибоко переконаний, що високий професіоналізм, мужність, витримка рятувальників, усіх працівників служби цивільного захисту і надалі сприятимуть виконанню основного завдання збереження життя та здоров’я громадян, національних надбань України», — зазначив владика.

Голова Кременчуцького військового єпархіального відділу протоієрей Костянтин Маслов традиційно взяв участь в урочистому заході у міському управлінні ДержНС, щоб подякувати рятувальникам за нелегку почесну працю.

Кращим співробітникам було вручено почесні грамоти та подяки. Найменші кременчужани зворушливо привітали людей мужньої професії креативними виступами. Після урочистостей працівники чергового караулу провели для дітей екскурсію підрозділом.