Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон освятив нову школу


1 вересня митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив освячення новозбудованої школи у с. Сосонка Вінницького району. Освячення відбулося під час урочистої церемонії відкриття школи, у якій взяли участь народний депутат України Олексій Порошенко, голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Анатолій Олійник, голова Вінницької районної держадміністрації Михайло Демченко.

Почесні гості привітали мешканців села з відкриттям нової надсучасної школи, яка забезпечена усім необхідним для навчання, включаючи інтерактивні дошки та інше електронне обладнання. «Родзинкою» школи є найбільший у Вінницькій області спортивний зал.

Олексій Порошенко побажав усім постійно вдосконалюватися у знаннях і використовувати їх на благо для себе і оточуючих та для розвитку України. Валерій Коровій також привітав учнів від себе та зачитав вітання для мешканців Сосонки від Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Михайло Демченко подякував усім, хто долучився до будівництва школи, насамперед місцевим жителям, а також усім керівникам влади, від яких залежав успіх справи. Насамперед Михайло Іванович згадав Президента України Петра Порошенка, котрий свого часу, будучи ще народним депутатом, доклав багато зусиль для того, щоби у Сосонці з’явилася нова сучасна школа.

У своєму вітальному слові митрополит Симеон також привітав усіх мешканців села і особливо понад двісті школярів, для яких саме і була збудована школа. Владика побажав дітям навчатися і не лінуватися, адже, як він наголосив, Бог допомагає лише тим, хто сам щось хоче робити. Архіпастир побажав, щоби у жителів Сосонки було багато дітей, і школу завжди наповнював їхній дзвінкий сміх.

Митрополит Симеон відправив молебень перед початком навчального року, а також прочитав молитви на освячення школи і окропив її будівлю. Владиці допомагали священики Вінницького району на чолі з секретарем благочинного протоієреєм Олегом Мельником та настоятелем місцевого храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієреєм Сергієм Моспанко. Священики окропили святою водою учнів і обійшли з молитвою і окропленням усі приміщення школи. Владика Симеон привітав з початком навчання першокласників і кожному з них у благословення вручив іконки Спасителя І Божої Матері.

Прес-служба Вінницької єпархії