Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ.Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди Дня міста

8 вересня митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь в урочистих заходах з нагоди 655-ї річниці заснування міста Вінниці, 380-ї річниці здобуття подільським містом Магдебурзького права та 25-річчя створення оновленого міського герба.

Митрополит Симеон разом з представниками духовенства відвідав урочисте відкриття свята, яке проходило на центральній площі Вінниці — Соборній. Вінничан і гостей міста привітали керівники Держави — Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, котрі прибули на свято. Слова привітань також прозвучали від міського голови Сергія Моргунова.

Після урочистого відкриття митрополит Симеон разом з почесними гостями свята оглянув різні творчі та історичні локації, якими був заповнений центр міста. Серед них особливо цікавими були відтворення копій дерев’яних споруд часів створення міста, а також клейноди міського голови та зразки гербів Вінниці, починаючи з ХVІІ століття до цього дня.

Нагадуємо, що на День міста митрополит Симеон разом із духовенством відправив подячний молебень у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Прес-служба Вінницької єпархії

Читайте наші новини у Telegram

Фотоальбом на FLICKR