Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон благословив на навчання студентів та освятив новий корпус вінницького вузу


6 вересня митрополит Вінницький і Барський Симеон на запрошення керівництва відвідав Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету. За традицією, архієрей звершив молебень перед початком навчання і благословив на новий навчальний рік першокурсників та викладачів вузу. Під час молебню співслужили священики вінницьких храмів, а також настоятель каплиці, яка знаходиться в інституті, протоієрей Анатолій Кузнєцов. Свого часу у залі, де відбувся молебень, знаходився храм на честь святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.

Митрополит Симеон побажав студентам бути сумлінними у здобутті знань, які мають послужити на користь їм самим та для розвитку економіки і для процвітання України. Архіпастир також привітав зі святом викладачів і побажав їм сил і натхнення у педагогічній праці.

Звертаючись до директора інституту Наталії Замкової, митрополит Симеон, користуючись нагодою, привітав її з Днем тезоіменитства, який буде відзначатися 8 вересня, в день пам’яті святих мучеників Адріана і Наталії. Привітавши Наталію Леонідівну, Владика подарував їй букет квітів.

Митрополит Симеон закликав на усіх присутніх Боже благословення, а священики окропили першокурсників святою водою.

Після молебня за студентів митрополит Симеон разом із духовенством звершив чин освячення нового корпусу Вінницького торговельно-економічного інституту. По закінченню молитовного чину Архіпастир також звернувся до присутніх керівників та викладачів вузу з вітальним словом.

Прес-служба Вінницької єпархії