Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРНІВЦІ. Відбувся чин поховання єпископа Тихона (Чижевського)

22 липня 2018 року в Чернівцях звершено чин поховання спочилого єпископа Івано-Франківського і Коломийського Тихона, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Тіло владики Тихона перевезли з Івано-Франківська до кафедрального Свято-Духівського собору Чернівців перед вечірнім богослужінням 21 липня. Всенічне бдіння очолив митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій у співслужінні  єпископа Шепетівського і Славутського Євсевія, єпископа Хотинського Веніаміна та священнослужителів єпархії.

Нагадаємо, вранці, 21 липня, зі своїм архіпастирем попрощалися віряни Івано-Франківської єпархії. У кафедральному соборі Різдва Христового після Божественної літургії був звершений Чин відспівування.

Наступного дня Божественну літургію та чин поховання звершив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій у співслужінні митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, єпископа Шепетівського і Славутського Євсевія, єпископа Хотинського Веніаміна.

Різдва Пресвятої Богородиці монастир «Гореча». Чернівці

Після богослужіння та прощання зі спочилим владикою архієреї та численна паства провели його в останню путь. Поховали єпископа Тихона (Чижевського) на братському кладовищі Різдва Пресвятої Богородиці чоловічого монастиря «Гореча» Чернівців.

Керуючий Івано-Франківською єпархією єпископ Тихон (в миру Степан Васильович Чижевський) відійшов до Господа 14 липня 2018 року після тривалої хвороби, під час перебування в Греції. Спочилий владика віддав служінню Православній Церкві 45 років свого життя. У пам’яті своєї пастви спочилий єпископ Тихон назавжди залишиться глибоко віруючою людиною та добрим і милуючим архіпастирем.