Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. У Липенському чоловічому монастирі вшанували Царственних мучеників


17 липня, свята церква шанує 100-річчя розстрілу Царської родини, імператора Миколая, імператриці Олександри, царевича Олексія, великих княгинь Ольги, Тетяни, Марії та Анастасії.
У Свято-Успенському чоловічому монастирі, що у с. Липки Гощанського району трапезний храм посвячений на честь цих святих мучеників.
З цієї нагоди у обителі було звершено святкові Богослужіння. Напередодні свята було відправлено Всеношну з акафістом. В сам день свята ранню Божественну літургію очолив намісник обителі архімандрит Єрмоген (Сачук). Пізню Літургію звершили Високопреосвященніший Варфоломій митрополит Рівненський та Острозький та його вікарій, Преосвященніший Пимен єпископ Дубенський.

Архієреям співслужили намісник Свято-Троїцької Межирицької обителі архімандрит Феодор (Мельничук), скитоначальник Варварівського Старо-Корецького скита архімандрит Михаїл (Зущенко), прес-секретар єпархії архімандрит Герман (Кулакевич) та братія монастиря у священному сані.

На Малому вході митрополит Варфоломій нагородив братію черговими священницькими нагородами.

За Літургією молилися за мир в Україні.

Після відпусту Літургії митрополит Варфоломій привітав намісника, братію та усіх присутніх з монастирським святом і розповів історію мученицької смерті святих.

На завершення було відслужено молебень з обходженням навколо храму, і єпископ Пимен звершив заупокійну літію по спочилій братії обителі на монастирському кладовищі.