Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Навіщо біля храмів УПЦ розповсюджують антицерковні листівки — коментар волинського священика

У своєму коментарі для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ настоятель храму в м. Ківерці протоієрей Олександр Кондратюк зазначив, що в релігійному плані у Ківерцях спокійно, ймовірно це пов’язано з ініціативою влади щодо надання автокефалії.

1 липня біля Свято-Миколаївського храму у м. Ківерці Волинської області невідомі розклеїли та розкидали листівки антицерковного змісту.

За словами настоятеля Свято-Миколаївського храму благочинного протоієрея Олександра Кондратюка, на даний момент у релігійному плані у Ківерцях ніяких конфліктних ситуацій. «Тому поява таких листівок, скоріше за все, викликана політичними подіями, зокрема ініціативою влади щодо “надання Томосу про автокефалію” і тим, що ми є церковю Української Православної Церкви під очолюванням Блаженнішого Митрополита Онуфрія», — зауважив він.

За словами священика, подібні ситуації у парафії стараються врегулювати мирно, тому й цей випадок сприйняли «тихо і мирно».

Нагадаємо, наприкінці червня фальсифікаційні послання від імені митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, що стосувались церковного розколу, розповсюджувались у Житомирі.