Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Митрополит Іоасаф подякував духовенство та вірян Кіровоградської єпархії за участь в торжествах з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі

29 липня, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив Божественну літургію в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері. Після читання Євангелія зі словами проповіді до прихожан звернувся ризничий собору прот. Андрій Боярчук.
По завершенні Літургії секретар Кіровоградської єпархії зачитав подячне звернення Високопреосвященнішого митрополита Іоасафа до всіх вірних чад Кіровоградської єпархії, що взяли участь в торжествах з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, які відбулися в Києві. Після того до вірян звернувся митрополит Іоасаф з архіпастирським словом. Владика поділився неймовірними враженнями від масштабності та велелюдності проведених заходів, розповів про загальний надзвичайно високий духовний підйом, наголосив на значимості даних міроприємств та закликав усіх свято берегти та примножувати Православну віру як те дорогоцінне насліддя, до якого долучив нас святий рівноапостольний великий князь Володимир.