Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем молитовно вшанував день 100-річчя від дня мученицької смерті святих Царствених страстотерпців

В день 100-річчя від дня мученицької смерті святих Царствених страстотерпців: царя Миколая, цариці Олександри, царевича Олексія, великих княгинь Ольги, Татіани, Марії та Анастасії (1918) Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив Божественну Літургію в храмі святих Царствених мучеників, що на території Військового містечка-33 Довгинцівського району міста Кривого Рогу.

Біля входу Криворізького архіпастиря з хлібом-сіллю та квітами зустрічали наймолодші з прихожан храму-іменинника – вихованці недільної школи.

Правлячому Архєрею на престольному торжестві співслужили намісник Свято-Володимирського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Нероба), настоятель храму Царственних страстотерпців м. Кривий Ріг протоієрей Олександр Кузнєцов та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

За богослужінням молились Ректор Донецького Юридичного Інституту МВС України Бесчастний Віктор Миколайович та Проректор ДЮІ МВС Укрвїни полковник Панченко Микола Анатолійович.

На сугубій єктенії Митрополит Єфрем біля Святого Престолу підніс умиленну молитву про припинення кровопролиття на землі України.

По запричастному вірші із словом пастирського повчання звернувся до богомольців настоятель храму святого великомученика Димитрія Солунського ієрей Миколай Беденко.

По завершенні Божественної Літургії був звершений святковий хресний хід, під час якого Митрополит Єфрем відслужив літію за військовими льотчиками, загиблими у локальних війнах та авіакатастрофах, біля встановленої на території храму архітектурної композиції «Захисникам Вітчизни».

По закінченні богослужіння, Архіпастир звернувся до парафіян зі словом повчальної проповіді та подякував отцю-настоятелю за труди на благо ввіреної йому пастви.

Насамкінець, Митрополит Єфрем надав усім присутнім в храмі богомольцям своє святительське благословіння.