Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДУБРОВИЦЯ. На Поліссі священики УПЦ провели в останню путь загиблого захисника України

10 липня 2018 року, з благословіння митрополита Сарненського і Поліського Анатолія, у місті Дубровиця на Поліссі духовенство Сарненської єпархії звершили заупокійну літію за загиблим українським воїном Іваном Борсуком, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт єпархії.

Керуючий єпархією митрополит Анатолій та духовенство висловили співчуття батькам, дружині та рідним загиблого воїна.

Чин похорону звершив благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Миколай Іваничко у Свято-Троїцькому храмі с. Лютинськ Дубровицького району. Йому співслужили настоятель Свято-Миколаївського храму м. Дубровиця протоієрей Сергій Деркач, настоятель Свято-Троїцького храму с. Лютинськ протоієрей Іоанн Дем’янець, настоятель Свято-Успенського храму с. Висоцьк протоієрей Андрій Постоев.

Загиблий воїн АТО Іван Борсук, 1986 року народження, загинув у районі населеного пункту Попасна Луганської області. У покійного залишилися батьки, сестра, дружина та маленька донька.

«На жаль, це не перший наш поліщук, який поклав своє життя, виконуючи Указ Президента України щодо територіальної цілісності нашої Батьківщини. Церква разом із рідними оплакує смерть воїна, молитовно просячи у Бога убієнному воїну Івану прощення гріхів та безсмертя його душі…», — процитував слова митрополита Анатолія у надгробному слові протоієрей Микола Іваничко.

Як підкреслюють у прес-службі єпархії, за роки військових дій у Донбасі не було жодної відмови щодо відспівування захисників Держави, «духовенство і вірні УПЦ спільно розділяють горе втрати військовослужбовців, котрі загинули, захищаючи нашу Батьківщину».