Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ДНІПРО. З Греції на святкування 1030-річчя Хрещення Русі прибуде ікона апостола Андрія Первозваного

Чудотворний образ із часткою мощей апостола Андрія прибуде до Києва з грецького міста Патри шляхом самого апостола — по Дніпру — 27 липня 2018 року, а 22-го липня ікону зустрічатимуть у місті Кам’янське на Дніпропетровщині, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Кам’янської єпархії

Зустріч образу відбудеться у Свято-Миколаївському кафедральному соборі м.Кам’янське 22 липня 2018 року, у неділю, о 9:00. Ікона пробуде тут до всенічного бдіння, потім попрямує до Києва.

Ікона святого апостола Андрія Первозваного написана у жіночому монастирі м.Патри. Митрополитом Хризостомом, керуючим Патрською Митрополією, в ікону вкладена частка мощей святого апостола і хреста, на котрому саме у Патрах його було роз’пято.

Як оповідає преподобний Нестор Літописець, із проповіддю Слова Божого апостол Андрій пішов вгору по Дніпру і піднявся до місця розташування майбутнього Києва, де поставив хрест на київських схилах і звернувся до своїх учнів зі словами: «Чи бачите гори ці? На цих горах засяє благодать Божа, буде велике місто, і Бог спорудить багато церков».