Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВРОЦЛАВ. (ПОЛЬЩА). Єпископ Віктор взяв участь у святкових заходах присвячених 100-річчю загибелі преподобномучениці Єлизавети Федорівни


18 липня, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор взяв участь у заходах, присвячених 100-річчю мученицької кончини великої княгині Єлизавети Федорівни.
З благословення архієпископа Вроцлавського і Щецинського Георгія єпископ Віктор звершив Божественну літургію в храмі Архистратига Божого Михаїла в селищі Соколовсько Валбжиського повіту Дольношльонського воєводства.

Владиці Віктору співслужили настоятель храму протоієрей Євгеній Цебульський, священнослужителі Польської та Української Православних Церков. Після прочитання Євангелія владика звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді.

По завершенні Літургії відбувся хресний хід від храму до будинку преподобномучениці Єлизавети, де в каплиці на її честь був відслужений молебень до святої, яка свого часу опікувалася будівництвом храму Архистратига Михаїла в Соколовсько. Наприкінці владика звернувся з вітальним словом до парафіян, гостей і паломників, які прибули з України, Чехії та Німеччини. На молитовну згадку єпископ Віктор подарував ікону Всіх святих воїнів.

Ввечері цього ж дня на центральному майдані селища відбувся музичний фестиваль «Біла Лілія». Захід було організовано з благословення архієпископа Вроцлавського і Щецинського Георгія керівниками фонду преподобномучениці Єлизавети Андрієм та Людмилою Вовк. На концерті були присутні представники органів самоврядування і центральної влади, священнослужителі Польської та Української Православних Церков, місцеві жителі та гості з сусідніх країн.

Єпископ Віктор звернувся до всіх присутніх зі словом привітання, в якому зазначив, що подібні заходи стають черговим плідним внеском у зміцнення культурних і дружніх відносин між Україною та Польщею.

Перед глядачами з концертною програмою виступили дитячий ансамбль українських дітей із Вроцлава «Belcanto», хор православного ординаріату Війська Польського, переможець телевізійного проекту «Голос країни – 2017» протоієрей Олександр Клименко та відома піаністка з Японії Ацуко Сета.