Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Міжнародний Хресний хід із Польщі до Почаївської Лаври освятив вулиці в день міста


29 липня 1800 прочан з Польщі зустрічали митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, духовенство та численні мешканці Володимир-Волинського, котрі, об`єднавшись у спільну колону, пройшли до Успенського кафедрального собору. Про це повідомляє єпархія.

Ікона Пресвятої Богородиці Почаївської, на честь якої відбувається вже традиційний Хресний хід, інші чудотворні ікони та хоругви в руках хрестоходців, їх молитовні піснеспіви буквально сколихнули жителів древнього Володимира, які в цей день святкували день міста.

У кафедральному соборі митрополит Володимир та єпископ Гайнівський Павел (Польська Православна Церква) звершили молебень.

У всіх населених пунктах до Хресного ходу долучалися все нові і нові учасники. Вийшовши з Польщі чисельністю у 70 чоловік, приєднавши до себе білорусів та мешканців Володимир-Волинської єпархії УПЦ, до кафедрального собору Володимир-Волинського прямувала вже майже двохтисячна колона.

Зокрема хрестоходці, побувавши у Польщі та Білорусі, завітали до Ратнівського району на Волині.

На Староживщині вже більше 500 прочан молилися з іконою Богородиці «Почаївська».

А на в’їзді до міста Ковель — 750 паломників зустрічали півтисячі ковельчан на чолі з православним духовенством.

Потім хрестоходці відвідали з молитвою Турійщину та дістались до Володимир-Волинського.

Після відпочинку у Володимир-Волинському 30 липня 2018 року майже 2-тисячна Хресна хода вирушила далі. Хрестоходці взяли курс до Зимненського Святогірського жіночого монастиря. Далі учасники Хресного ходу з Почаївською іконою Богоматері землями Волині, Рівненщини, Тернопілля попрямують до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Нагадаємо, чудотворний образ Богородиці «Почаївська», що зберігається у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, Церква вшановує 5 серпня. Уже за традицією, до дня вшанування ікони відбуваються хресні ходи до Почаївської обителі.