Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Митрополит Антоній звершив богослужіння у Свято-Єлизаветинському монастирі села Зазим‘є


18 липня, в день пам’яті преподобномучениці Єлисавети та інокині Варвари, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію в жіночому монастирі в ім’я преподобномучениці Єлисавети села Зазим’є Броварського району. Цього дня виповнилося 100 років від мучиницької кончини преподобномучениці Єлисавети та інокині Варвари.

Владиці співслужили: секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук), благочинний Першого Броварського благочиння протоієрей Олександр Левчук та духовенство єпархії. Під час богослужіння співав дитячий хор із наметового табору «Вифлеєм».

За богослужінням була піднесена молитва за мир в Україні.

Після читання Святого Євангелія митрополит Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським повчанням.

На завершення богослужіння був звершений хресний хід навколо храму, після якого владика привітав присутніх зі святом.

Після Божественної літургії Високопреосвященний владика відвідав єпархіальний дитячо-юнацький літній табір «Вифлеєм», який проходить цими днями у мальовничому місці на березі озера у селі Зазим’є.

Владика Антоній оглянув територію табору, поспілкувався з дітьми, які відпочивають тут, та разом з усіма виконав гімн табору «Вифлеєм».

Проведення єпархіального дитячого наметового табору «Вифлеєм» є вже традиційним щорічним заходом для дітей з недільних шкіл та молодіжних православних організацій єпархії, який організовується молодіжним та сімейним єпархіальними відділами. Цього року табір проходить із 16 по 20 липня у селі Зазим’є та налічує 120 дітей та молоді.