Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. На Козацьких Могилах вшанували православних воїнив битви під Берестечко


У Рівненській єпархії Української Православної Церкви існує давня традиція у Неділю Всіх святих у землі руській просіявших, вечором, звершувати панахиду за козаків та всіх православних християн, які прийняли свою кончину під Берестечком.
У дев’яту п‘ятницю після Пасхи згадуються події битви під Берестечком. Кожного року у Неділю Всіх святих у землі руській просіявших на території Національного історико-мемориального заповідника «Поле Берестецької Битви» відбуваються святкові заходи.

10 червня 2018 року заупокійну молитву на Козацьких Могилах, з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія звершили насельник Свято-Троїцької Межирицької обителі архімандрит Никон (Столяр), прес-секретар єпархії архімандрит Герман (Кулакевич), братія Межирицької обителі та клірики інших монастирів єпархії.

Разом з духовенством молилися настоятелька Свято-Миколаївської Городоцької обителі ігуменя Михаїла (Заяць), настоятелька Свято-Троїцької Дерманської обителі ігуменя Вероніка (Зощук), сестри монастирів єпархії та прихожани Свято-Миколаївського храму с. Гільча Здолбунівського району.

По завершенні молитви архімандрит Никон привітав усіх зі святом, побажав Царства небесного усім за кого звершували молитву, а живим доброго здоров’я та стійкості у віри, яка була у православних козаків, що положили душі свої за рідну Землю та Святу Церкву.