Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. Митрополит Іоасаф звершив освячення та богослужіння Престольного свята оновленого храму святих рівноапостольних Констянтина та Єлени с. Копанки


3 червня в Неділю всіх святих та день памʻяті святих рівноапостольних Констянтина та Єлени, митрополит Кіровоградский і Новомиргородський Іоасаф звершив архіпастирський візит у с. Копанки Смолінського благочиння. Правлячий архієрей звершив Чин освячення оновленого древнього дерев´яного храму святих рівноапостольних Констянтина та Єлени та святкову Божественну літургію.
Цього дня багато віруючих села прийшло у храм, щоб разом з архіпастирем розділити радість святкового дійства. Всі були переповнені особливого трепетного відчуття, адже рівно рік тому митрополит Іоасаф, звершуючи візит у с. Копанки, преподав архіпастирське благословення на роботи по оздобленні та відновленні краси місцевої церкви, котра згідно передання вже більше двохсот років прикликає всіх мешканців поселення на Божу службу. І всього за рік трудами та стараннями місцевих благодійників сім´ї Олександра та Тетяни Бабенків, настоятеля храму прот. Олексія Мазура, жителів села та всіх небайдужих людей храм преобразився, освіжився та постав у гарному внутрішньому фасаді, з новим Престолом та церковним начинням.
Після завершення Літургії владика Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом, у якому привітав всіх присутніх з такою визначною подією в історії села. Правлячий архієрей розповів про особливий день, який відзначає Церква — памʻять всіх святих, а також день шанування покровителів цього храму — рівноапостольних Констянтина та Єлени, окремо відмітивши важливість храму в житті та духовному вдосконаленні християнина.
В кінці проповіді, з благословення Блаженнішого Онуфрія Митрополита Київського та всієї України, за заслуги перед Українською Православною Церквою та благодійність митрополит Іоасаф удостоїв головних благоукрасителів храму високих церковних нагород: Бабенко Олександр Васильвич нагороджений Орденом УПЦ святителя Миколая Чудотворця, а Бабенко Тетяна Володимирівна нагороджена Орденом УПЦ святої рівноапостольної княгині Ольги. По завершенні Тетяна Володимирівна висловила щиру вдячність Владиці за благословення, святі молитви та особливу підтримку духовного і церковного життя села.