Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Відбулось освячення храмув «Криворізькій установі виконання покарань №3»

В день пам’яті святителя Никифора сповідника, патріарха Константинопольського (828), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив освячення храму святого мученика Лонгіна Сотника в Криворізькій установі виконання покарань №3.

За богослужінням Митрополиту Єфрему співслужили голова відділу пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Олександр Бабуркин, настоятель тюремного храму святого мученика Лонгіна Сотника протоієрей Георгій Гладиш та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

Разом з правлячим Архієреєм молилися начальник Криворізької установи виконання покарань №3 підполковник Єфіменко Олександр Олександрович та заступник начальника із соціально-виховної роботи підполковник Некрасов Віктор Володимирович.

За Божественною літургією митрополит Єфрем молився за прощення гріхів тих, хто оступився на життєвому шляху та за духовне відродження їх душ. Також, Високопреосвященніший владика підніс біля Святого Престолу умиленну молитву до Небесного Отця про відновлення миру та припинення кровопролиття на землі України.

Цього дня, присутні на богослужінні арештанти стали причасниками Святих Христових Таїн із рук правлячого Архієрея.

По закінченні Божественної Літургії, криворізький архіпастир в співслужінні духовенства звершив молебень святому мученику Лонгіну Сотнику.
По завершенні богослужіння митрополит Єфрем звернувся до присутніх зі словом архіпастирського повчання.
Владика, за допомогу та сприяння у благоустрої храму святого мученика Лонгіна Сотника, нагородив начальника Криворізької установи виконання покарань № 3 підполковника Єфіменко Олександра Олександровича медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія єпископів Криворізьких І ст. та заступника начальника із соціально-виховної роботи підполковника Некрасова Віктора Володимировича медаллю Криворізької єпархії святих священномучеників Онуфрія і Порфирія єпископів Криворізьких ІІ ст.

Митрополит Єфрем подякував настоятелю храму протоієрею Георгію Гладишу за старанні труди у будівництві храму та благословив на подальші труди у славу Божу для спасіння душ ввіреної йому пастви.
Насамкінець, правлячий Архієрей надав усім присутнім своє святительське благословіння.
Спорудження храму стало можливим завдяки розумінню керівництвом колонії необхідності такого духовного лікування і переродження душ тих, хто оступився на життєвому шляху, та старанній праці протоієрея Георгія Гладиша, котрий проводить постійну душепастирську опіку над ув’язненими виправної колонії.