Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Благочинний Бишівського благочиння відвідав свято випускників у школі-інтернаті у селі Мостище

31 травня з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) взяв участь у святах останнього дзвоника та випускного вечора в школі-інтернаті села Мостище Макарівського району.

Комунальний заклад Київської обласної ради «Мостищенська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» виховує та готує до самостійного життя дітей з особливими потребами.

Заходи розпочалися спільними молитвами, звершеними священнослужителем, педагогічним колективом, батьками учнів і вихованцями.

У слові, зверненому до всіх, отець Філарет закликав учнів, а особливо — випускників, завжди обирати життя з Богом, пам’ятаючи про те, що любов до Господа, до Святої Церкви, Батьківщини та ближніх має стверджуватися в реальних справах добра та милосердя.

Отець благочинний вручив директору закладу Наталії Василенко ікону святителя Миколая Чудотворця, а випускникам, які цього дня отримували свідоцтва про освіту, передав у благословення Печерські ікони Пресвятої Богородиці, а також пам’ятні подарунки.

Для всіх учнів школи-інтернату було підготовлено солодкі гостинці.

Після святкового концерту та випускного балу архімандрит Філарет продовжив спілкування із вчителями, батьками та учнями. Серед інших актуальних питань, які розглядалися священнослужителем, який працює в постійній комісії Макарівської районної ради з питань охорони здоров’я, екології, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту населення та благодійності, окремо було обговорено питання щодо того, яку допомогу, пов’язану з майбутнім працевлаштуванням випускників школи, може надати Бишівське благочиння.

Отець Філарет подякував батькам і колективу школи за гідне виховання юних громадян України в дусі Христових заповідей.