Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. Духовенством Березанського благочиння була звершена заупокійна літія за всіма воїнами біля меморіалу “Баришівський котел”

Традиційно, у особливі дні, пов’язані із Другою Світовою війною, наш народ згадує ті жахіття, котрі відбувалися на нашій землі. Завжди згадуються герої-захисники, котрі захищали Вітчизну від гітлерівської окупації.
22 червня Друга Світова вторглася на нашу землю і традиційно до цього дня відбуваються пам’ятні заходи у Меморіалі “Баришівський котел”, що знаходиться у селі Борщів. Саме тут у 1941 році з липня по вересень героїчно захищали підступи до Києва чотири армії. Втрати тільки у цьому місці за різними даними коливаються від 300 до 700 тисяч радянських солдат. 23 червня цього року духовенством Березанського благочиння була звершена заупокійна літія за всіма воїнами, котрі поклали своє життя захищаючи нашу землю. Богослужіння очолив благочинний Березанського благочиння архімандрит Назарій (Омеляненко). Виносячи уроки з історії, всі присутні молилися до Творця, щоб ніколи більше не відбувалися подібні страхіття на нашій багатостраждальній українській землі.