Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛЬВІВ. В день пам’яті святителя Миколая архієпископ Філарет звершив Літургію в храмі Санкт-Петербурзької Духовної Академії


В день пам’яті святителя і чудотворця Миколая, архієпископа Мир Лікійського, в храмі апостола і євангеліста Іоанна Богослова Санкт-Петербурзької Духовної Академії була звершена Божественна літургія, яку очолили архієпископ Петергофский Амвросій і архієпископ Львівський і Галицький Філарет.

За Богослужінням архієпископ Амвросій прочитав молитву за мир в Україні.

Після закінчення Літургії ректор Санкт-Петербурзької Духовної Академії архієпископ Амвросій подякував усім за спільну молитву і звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Архієпископ Львівський і Галицький Філарет також звернувся до студентів Духовної Академії:

«Що б мені хотілося сказати вам, студентам? Найголовніше, щоб ви зуміли зберегти дружбу шкільну, академічну. Ви повинні винести її з цих шкіл, тому що це найважливіше в нашому житті — співдружність і традиції. Але якщо до всього цього приєднати духовне життя, глибокий духовний аналіз і споглядання, тоді це буде та любов, про яку говорить Господь. Це буде та любов, про яку говорить Іоанн Богослов. Дивно, що академічний храм був присвячений Іоанну Богослову: найдавніше Євангеліє, найглибше. Ми не перестаємо дивуватися, коли ми його читаємо і вдумуємося в ці рядки. Мені б хотілося б побажати всім вам цієї духовної благодаті, яку євангеліст передає всім вам».

21 травня, напередодні дня пам’яті святителя Миколая, всенічне бдіння у співслужінні академічного духовенства звершили архієпископ Львівський і Галицький Філарет і ректор Академії архієпископ Петергофский Амвросій. На самому початку полієлея два архієрея винесли з вівтаря ковчег із мощами святителя Миколая і поставили на аналой в центрі храму.