Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. У Волинській духовній семінарії відбулись урочистості з нагоди престольного свята та випускного дня


24 травня, в день пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, у стінах Волинської духовної семінарії відбулись урочистості з нагоди престольного свята семінарського храму та випускного дня студентів 4-го курсу.

Святкування розпочались Божественною літургією в храмі на честь святих рівноапостольних братів-просвітителів, яку очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Архіпастирю співслужили викладачі ВДС на чолі з ректором закладу архімандритом Євменієм (Михалевським) та гості у священному сані. Разом з духовенством у храмі молились студенти семінарії, їхні родичі та близькі, які прибули до ВДС, аби спільно відзначити визначні торжества. Окрасою Літургії стали хори студентів ВДС та молодіжного хору “Покров”. Керівника останнього – Ірину Борисівну Гайдучик, владика нагородив орденом УПЦ святої Великомучениці Варвари ІІ ступеня.

День пам’яті святих рівноапостольних Кирила і Мефодія є надзвичайно важливим для вихованців ВДС, оскільки, крім престольного свята, у цей день студенти-випускники отримали дипломи про завершення навчання у стінах Волинської духовної семінарії. Разом з хлопцями дипломи з рук владики Нафанаїла отримали також і випускниці регентського відділення семінарії.

Наприкінці урочистостей єпископ Нафанаїл звернувся до випускників з повчальним словом, в якому закликав майбутніх священиків берегти віру в серці, полум’яніючи любов’ю до Бога і ближніх. Саме у цьому, як зазначив архіпастир, і полягає одна з основних місій священнослужителя.