Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. У день Святого Духа митрополит Іоасаф звершив освячення нижнього храму в честь Предтечі Господнього Іоанна с. Мар´янівка


28 травня, в день Святого Духа, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф звершив освячення престолу нижнього храму в честь Предтечі Господнього Іоанна с. Мар´янівка Маловисківського району. Перед початком богослужіння віруючі з великою радістю та традиційним хлібом-сіллю зустріли свого архіпастиря. Юні прихожани в знак подяки за візит подарували владиці квіти та свої дитячі таланти.
Після завершення чину освячення правлячий архієрей очолив у храмі першу Божественну літургію.
За богослужінням митрополит Іоасаф звершив дияконську хіротонію над випускником Волинської духовної семінарії Доброгівським Георгієм Тимофійовичем.
По завершенні Літургії владика Іоасаф звернувся до віруючих зі словом проповіді, у якій розкрив значення події зішестя Святого Духа на апостолів, а також про Його роль у звершенні людського спасіння, адже те, що здійснив Син Божий своїм Хресним Стражданням і Славним Воскресінням, людина змогла засвоїти посередництвом благодатної сили Святого Духа та Його дії у Церкві.
Також архіпастир привітав всіх присутніх з такою важливою подією — освяченням першого в історії села храму, а також висловив щиру вдячність всім, хто долучився до будівництва. Особливо Владика відзначив головних благодійників, за ініціативи та стараннями яких у 2011 році було розпочато будівництво. Сосновський Іван Миколайович та Власов Сергій Валерійович були удостоєні єпархіальної нагороди — медалі святої праведної Єлисавети.
Всім присутнім на богослужінні на молитовну памʻять про таку визначну подію у духовному житті поселення були вручені іконки свт. Іоасафа Бєлгородського.