Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем прийняв участь в урочистостях з нагоди Дня пам’яті та примирення, а також 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


8 травня у Кривому Розі пройшли урочисті заходи, присвячені Дню пам’яті та примирення, а також 73-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Цього дня тисячі дорослих і малих криворіжців прийшли на урочистий мітинг та святковий парад, який відбувся біля Меморіального комплексу на проспекті Миру в Металургійному районі, щоб вшанувати пам’ять загиблих героїв і віддати данину поваги ветеранам Великої Вітчизняної війни.

На запрошення міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула в урочистостях прийняв участь Керуючий Криворізькою єпархією Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем.

Серед учасників урочистостей були ветерани війни, криворізький міський Голова Юрій Вілкул, Народні депутати України Костянтин Павлов, Андрій Гальченко, Дмитро Колесников, представники міської та районних в місті Кривому Розі рад.

Учасники почесної президії урочисто пройшли по проспекту Миру, поклали квіти до стели героїв АТО, пам’ятника воїнам-афганцям і пам’ятника Невідомому солдату.

Після церемонії покладання квітів біля монумента «Перемога» відбулося запалення 10 смолоскипів, які символізують десять полків, які визволяли Кривий Ріг, після чого відбувся святковий парад.

У святковій ході крокували курсанти Криворізького коледжу Національного авіаційного університету, учні Криворізького ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою та нацгвардійці.

Після закінчення офіційної частини ветерани та учасники святкового заходу мали можливість помолитися в пам’ятній каплиці Великої Свято-Георгіївської дзвіниці, згадати своїх бойових товаришів, поставити свічки пам’яті за загиблими на полі бою і померлими від ран, а також помолитися за здоров’я нині живих героїв-переможців.

Своє продовження урочистості мали в Криворізькому міському театрі драми і музичної комедії імені Т.Г. Шевченка, де для ветеранів та гостей свята відбувся святковий концерт за участю найкращих творчих колективів міста. У своєму слові Митрополит Єфрем тепло привітав ветеранів з Днем Великої Перемоги та подякував за той подвиг, що вони підняли на свої плечі в юнацтві, задля панування миру і життя майбутніх поколінь.