Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРИВИЙ РІГ. Митрополит Єфрем очолив престольне свято в храмі святих благовірних князів Бориса і Гліба


15 травня, в день пам’яті перенесення мощей благовірних князів руських Бориса і Гліба, у Святому Хрещенні Романа і Давида (1072 і 1115), Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем звершив архіпастирський візит до храму святих благовірних князів Бориса і Гліба міста Кривого Рогу, на запрошення його настоятеля протоієрея Антонія Сухаревського.

З вітаннями зустрічали Криворізького архіпастиря вихованці недільної школи храму та чисельні віруючі. Божественну Літургію звершив Митрополит Єфрем з духовенством міста Кривого Рогу та Широківського району.

За Божественною Літургією   владика, разом із співслужившим йому духовенством, підніс особливі молитовні прохання про мир в Україні.

На запричасному вірші настоятель храму святих преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських протоієрей Роман Борак звернувся до присутніх в храмі богомольців зі словом проповіді.

Чисельні богомольці цього дня приступили до таїнств сповіді та Святого Причастя.

Після одпусту Літургії відбувся хресний хід і молебень святим благовірним князям страстотерпцям Борису і Глібу.

По завершенні богослужіння, Митрополит Єфрем звернувся до віруючих з архіпастирським словом та привітав отця настоятеля з престольним святом, побажавши йому Божої допомоги у подальшому пастирському служінні.

Насамкінець,  владика надав усім присутнім своє святительське благословіння.