Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Віце-ректор ПМДС виступив як член журі Всеукраїнського турніру юних філософів та релігієзнавців

З 24 по 27 квітня 2018 року в м. Чорноморську Одеської області тривав фінальний етап ІV Всеукраїнського учнівського турніру юних філософів та релігієзнавців,в якому взяли участь учні 8–11 класів, представники команд з різних куточків України.

За благословенням митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, голови Синодального відділу релігійної освіти, катехізації та місіонерства УПЦ, як член журі у ньому взяв участь Перший заступник голови відділу віце-ректор Полтавської місіонерської духовної семінарії, кандидат філософських наук, єпископ Новосанжарський Веніамін. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ПМДС.

До складу журі також увійшли Людмила Леонідівна Хоружа, завідувач кафедри Київського університету імені Бориса Грінченка, доктор педагогічних наук, професор; Довгополова Оксана Андріївна, професор Одеського національного університету імені І. І. Мечнікова, доктор філософських наук та інші.

У заході, організованому Міністерством освіти і науки України, взяли участь 16 команд юних філософів та релігієзнавців – 3-5 учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, а також відповідних курсів професійно-технічних навчальних закладів.

У полі зору учасників постали різні дискусійні питання теоретичного та теоретико-прикладного спрямування. Виконуючи складні завдання, юні філософи і релігієзнавці загартувалися задля подальших змагань і реалізації отриманих знань у житті.