Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Філарет взяв участь в IX міжнародному конгресі медсестринства «Сучасне медсестринство»


10 травня, з нагоди Всесвітнього дня медичної сестри, в Національному академічному театру опери та балету України ім. Т. Г. Шевченка відбувся IX міжнародний конгрес медсестринства «Сучасне медсестринство. Актуальні питання реабілітації пацієнта та персоналу на різних етапах». Організаторами конгресу виступили Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України та Київська міська профспілка працівників охорони здоров’я.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у заході взяли участь: Голова Синодального відділу УПЦ з питань охорони здоров’я та пастирської опіки медичних закладів архієпископ Львівський і Галицький Філарет, та його заступник протоієрей Валерій Коваль.

Архієпископ Філарет зачитав вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія до організаторів та учасників конгресу.

В роботі Конгресу приймали участь головний лікар Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії, д.мед.н. В.А. Жовнір, заступник голови Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я С.А. Кубанський, голова постійної комісії Київської міської ради з питань охоронт здоров’я та соціального захисту О.І. Гелевей, Надзвичайний та повноважний посол Туркменістану в Україні Н.А.Аманмурадов, духовенство, спеціалісти у галузі медсестринства України та зарубіжжя.

В ході заходу, поважні гості привітали медичних сестер з їх професійним святом, а також відмітили найкращих з них почесними нагородами: Почесною грамотою від Голови Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту О.І. Гелевея, Почесною грамотою Департаменту охорони здоров’я м. Києва, Почесними грамотами від Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я. Окрім цього в урочистій залі відбулося нагородження переможниць конкурсу професійної майстерності «Краща медична сестра м. Києва 2018 року».

Після урочистої частини були виголошені доповіді про актуальні питання та проблеми реабілітації пацієнта та персоналу на різних етапах. Медичні сестри відмітили особливо цікаві та корисні виступи В.В.Лазоришинеця — директора “Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова НАМН України”, академіка НАМН України, Заслуженого діяча науки і техніки України на тему: «Перспективи розвитку медсестринства», а також А.О.Мартинюка — завідувача відділу охорони праці Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я на тему: «Безпека праці медичних сестер в процесі реабілітації хворих — запорука ефективної допомоги».

У другій урочистій частині конгресу для медичних сестер Профспілка подарувала чудовий виступ Національного заслуженного академічного ансамблю танцю України ім. Павла Вірського.