Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон відправив молебень у вінницькому вузі в день пам’яті святих Кирила і Мефодія


24 травня, в день пам’яті святих Кирила і Мефодія і в День слов’янської писемності і культури, митрополит Вінницький і Барський Симеон звершив молебень у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУ.

Подячний молебень був присвячений закінченню навчального року і відбувся у приміщенні, яке свого часу було домовим храмом навчального закладу. Сьогодні про храм, що був освячений на честь святих рівноапостольних просвітителів слов’ян, нагадують молитовна кімната, яка межує з актовою залою, де періодично відбуваються богослужіння, а також ікона святих Кирила і Мефодія, виконана з мозаїки, що прикрашає вхід до інституту.

Разом з митрополитом Симеоном богослужіння звершували представники духовенства. По завершенню молитви усіх присутніх окропив святою водою священик, котрий опікується місцевою молитовною кімнатою, капелан-волонтер Вінницької єпархії протоієрей Анатолій Кузнєцов.

Митрополит Симеон привітав зі святом викладачів, співробітників та студентів вузу. Владика розповів про земний шлях святих Кирила і Мефодія і про їхню працю з перекладу богослужбових книг на церковно-слов’янську мову та створення слов’янської писемності, що згодом стала основою і для української писемності і культури.

Митрополит Симеон побажав педагогам та студентам заступництва і допомоги святих рівноапостольних Кирила і Мефодія в навчанні і в проведенні різноманітних громадських заходів, у яких вони беруть участь, у тому числі у допомозі українським воїнам на сході України, яку студенти і викладачі надають разом зі своїм священиком капеланом о. Анатолієм.

Наприкінці урочистого заходу владика Симеон також привітав директора інституту Наталію Замкову з почесним званням «Берегиня України», якого вона була удостоєна 23 травня під час проведення Всеукраїнського проекту «Я – Українка» за особистий внесок у розвиток України та вірність нації. Митрополит Симеон подарував Наталії Леонідівні квіти і благословив іконою Пресвятої Богородиці.

Прес-служба Вінницької єпархії