Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. В єпархії відсвяткували Собор всіх святих землі волинської


10 травня в церковному календарі згадується пам’ять святителя Стефана , єпископа Володимир-Волинського і Собору Волинських святих.
Володимир-Волинська кафедра, яку очолює митрополит Володимир – Волинський і Ковельський Володимир, відзначає цей день, як день великого пасхального торжества. В цьому році на запрошення керуючого єпархією до древнього міста Володимира на Волині прибули архіпастирі з різних єпархій. Урочисту всенічну очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон, якому співслужили: митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Івано – Франківськй і Коломийський Тихон та священнослужителі Володимир-Волинської єпархії.

Вранці перед початком Богослужіння на паперті собору з невимовною радістю архіпастирів зустрічали духовенство та вірячи. Діти недільної школи у віршованій формі привітали дорогих гостей.

Святкову Божественну Літургію очолив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Йому співслужили: митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Брестський і Кобринський Іоанн (Білоруська Православна Церква), архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Івано – Франківськй і Коломийський Тихон, єпископ Хотинський Веніамін, духовенство єпархії та гості в священному сані.