Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БІЛА ЦЕРКВА. Митрополит Августин звершив чин відспівування Віталія Вернігорова — легендарного дослідника Антарктики

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія Голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин звершив чин відспівування Вернігорова Віталія Петровича, учасника легендарної першої Української антарктичної експедиції. Про це повідомляє прес-служба Білоцерківської єпархії.

Панахиду Його Високопреосвященство відслужив 7 травня 2018 року в храмі на честь ікони Пресвятої Богородиці “Всіх скорботних радосте”, що на Берковецькому кладовищі в м. Києві у співслужінні архімандрита Луки (Винарчука).

Віталій Петрович Вернігоров був учасником легендарної першої Української антарктичної експедиції, потім багато разів зимував у Антарктиді та брав участь у сезонних дослідженнях. За фахом геоморфолог, співробітник Інституту геології НАН України Віталій Вернігоров проводив різноманітні геолого-геофізичні дослідження. Попри поважний вік (у вересні цього року йому мало виповнитися 70 років), він долучився до команди сезонної експедиції, що вирушила на станцію Академік Вернадський наприкінці березня цього року. Помер Віталій Петрович 25 квітня, у Римі від серцевого нападу, повертаючись в Україну з антарктичної станції після участі у експедиції, що тривала близько двох тижні