Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

БОРИСПІЛЬ. На свято Георгія Побідоносця священик села Плоске звершив панахиду біля пам’ятника загиблим воїнам у Другій світовій війні


На свято святого великомученика Георгія Побідоносця в Свято-Покровському храмі села Плоске Броварського району була звершена святкова Божественна Літургія, очолив настоятель храму протоієрей Миколай Сидоренко. Під час богослужіння була піднесена молитва за мир в Україні. Після Богослужіння священик відслужив водосвятний молебень та звершений хресний хід до пам’ятника загиблим воїнам, де відслужили панахиду.

На святі був присутній ветеран Другої світової війни 93-річний Іван Васильович Фесюк. Після молитви отець Миколай звернувся з повчальним словом до присутніх, згадуючи подвиги наших воїнів і тих наших близьких та рідних, хто поклав за нашу віру та Батьківщину своє тимчасове життя в надії прийняти вічне. Ми ніколи не перестанемо молитися за них і, пам’ятаючи їхні подвиги, будемо любити та прощати один одного. Слава Богу, Котрий дарував нашому народу велику перемогу.