Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл привітав віце-секретаря єпархії з Днем ангела


20 березня керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Нафанаїл очолив Богослужіння у Різдво-Богородичному храмі УПЦ, що розташований в одному з віддалених куточків обласного центру. У цей день православна громада та духовенство єпархії вітали настоятеля храму, віце-секретаря Волинської єпархії УПЦ протоієрея Валерія Мучака з Днем ангела.

День пам’яті сорока мучеників Севастійських, серед котрих прийняв смерть за Христа також мученик Валерій, вважається одним з найбільш шанованих свят у періоді Великого Посту. Ці воїни, котрі служили у складі римського війська у 320 році, відмовились приносити жертву язичницьким богам та прийняли смерть за Христа. У день пам’яті воїнів-християн звершується Літургія Передосвячених Дарів.

Вітаючи настоятеля храму з Днем ангела, керуючий єпархією наголосив на важливості подвигу мучеників, які кожен з нас повинен ставити собі у приклад. У свою чергу протоієрей Валерій Мучак подякував владиці за привітання та радість спільної молитви. З рук архіпастиря віце-секретар єпархії отримав у подарунок облачення та митру.