Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Православні діти піднесли особливі молитви за Україну

У першу неділю Великого посту до благочестивої традиції Волинської духовної семінарії – читати Неусипний Псалтир – долучились наймолодші віряни. В день, коли Церква святкує Торжество Православ’я, у читанні взяли участь вихованці недільної школи Свято-Покровського храму Луцька. Про це повідомляє Синодальний відділ у справах молоді.

У перший день посту, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, читання розпочав ректор Волинської духовної семінарії архімандрит Євменій (Михалевський). Коли читають Неусипний Псалтир, підноситься особлива молитва за настання в Україні миру, протягом читання 20 кафізм Псалтирі відбувається молитовне поминання живих та спочилих вірян, з читанням поданих записок з іменами.

Діти та підлітки, яких запросили до читання у першу неділю Чотиридесятниці, із особливо молитовним настроєм читали тексти псалмів церковно-слов’янською мовою, інколи – досить складні для дитячого сприйняття. Юні читці виконали все без помилок, адже із цією давньою мовою вони ознайомлюються під час навчання в недільній школі. Також, вони при читанні дотримувалися властивого церковному читанню характеру речитативу.

Ця дитяча молитва юних сердець була особливо щирою і відвертою – адже навіть наймолодші усвідомлювали, що у такий спосіб вони долучаються до загальної церковної молитви за нашу батьківщину Україну та Богом бережений народ її.