Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЛУЦЬК. Батьки дітей з синдромом Дауна подякували священикам Волинської єпархії за підтримку


21 березня, Всесвітній день людей з синдромом Дауна, з благословення єпископа Волинського і Луцього Нафанаїла, клірики Волинської єпархії взяли участь у зборах, ініційованих волинською громадською організацією «Даун-синдром». повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Волинської єпархії.

Вперше у світі цей день був проведений у 2006 році за ініціативи Європейської асоціації Даун-синдром (EDSA) та Всесвітної асоціації Даун-синдром (ІDSA). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей з синдромом Дауна, керуючись тим, що обрані день і місяць символічно відображають природу виникнення патології. Березень тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (березень – третій місяць року), за 21 хромосомою (тому 21 березня). Синдром відомий ще з 1866 року, його назвали за ім’ям англійського лікаря, який його відкрив та описав, але причини виникнення аномалії були визначені генетиками лише у ХХ столітті.

Зокрема у заході взяли участь священики, котрі постійно супроводжують та підтримують людей з синдромом Дауна та іншими особливостями розвитку: голова Єпархіального відділу у справах молоді ієромонах Ілля (Вишневський), голова Просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук та настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці села Воротнів Луцького району протоієрей Михайло Росоловський.

Від очільниці ГО «Даун-синдром» Олени Мельник представники духовенства отримали подяки за допомогу дітям з цією генетичною особливістю та небайдужістю до їхніх проблем.