Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КРОПИВНИЦЬКИЙ. У єпархії перебувала Почаївська ікона Пресвятої Богородиці


9 березня, у день пам´яті першого і другого віднайдення чесної глави св. Іоанна Предтечі, у Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці Високопреосвященніший митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, у співслужінні міського духовенства, звершив богослужіння Літургії Передосвячених Дарів. Перед початком Божественної літургії духовенство та віруючі Кафедрального собору зустріли величну святиню Православної Церкви – Почаївську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці. Древній собор, який вміщає більше тисячі людей, був переповнений. Віруючі серця у єдиному молитовному пориві підносили свої прохання до Бога, Пресвятої Богородиці та всіх святих про свої життєві турботи, за своїх рідних та близьких. Молилися щоб довгожданий мир та любов воцарились на нашій землі, щоб Господь беріг Свою Церкву від усяких напастей. Після завершення Літургії Владика Іоасаф звернувся до віруючих з архіпастирським словом, а потім був звершений соборний молебень Божій Матері. По закінченні богослужіння всі віруючі змогли приклонитися до чудотворного Образу.
Почаївська ікона Пресвятої Богородиці прибула в Кіровоградську єпархію з благословення Митрополита Почаївського Володимира та за сприяння правлячого архієрея Кіровоградської єпархії Високопреосвященнішого митрополита Іоасафа 2 березня у м. Новомиргород. Вперше в історії духовного життя м. Новомиргорода відбулася така велична церковна подія і віряни безперервним потоком за весь час перебування ікони поспішали до святині.
6 березня Почаївька ікона була перевезена у Свято-Покровський храм обласного центру (на Ковалівці). Протягом трьох днів перед іконою постійно здійснювалися молебні та акафісти, а люди безупинно приходили і возносили свої молитви до Богородиці.
9 березня ікона прибула у Кафедральний собор. Після закінчення Літургії всі віруючі змогли поклонитися славнозвісній святині, потім духовенство міста відвідали з чудотворною іконою Обласний військовий шпиталь і провели її до місця постійного перебування – Свято-Успенську Почаївську Лавру.