Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КОВЕЛЬ. У Галиній Волі помолилися замитрополита Ніфонта


У селі пройшла поминальна служба за митрополита Ніфонта. Подія відбулася 22 березня. У цей сумний день чимало вірян зібралося в галиновільському храмі помолитися за свого духовного наставника.
Рівно рік тому о 4-й годині ранку, на 69-му році життя відійшов до Господа Високопреосвященніший митрополит Ніфонт (в миру Василь Солодуха), який багато років опікувався Волинською єпархією.
Церковну службу очолив архимондрит Аліпій Сапіга із Луцька. Також були присутні благочинні: Кримненської округи – прот.Сергій Никонюк, Камінь-Каширської – прот.Стефан Михалюк, Старовижівської –прот. Дмитрій Юхимук, Голобської –архим. Ніфонт Омельчук. Помолитися за владику приїхали також студенти Волинської семінарії, які співали на богослужінні. Також на молитві був присутні отець Євгеній із Твері – перше духовне чадо покійного владики.
Отець Аліпій пригадав, як багато років тому Ніфонт був на кладовищі впав на коліна та зі сльозами на очах просив Бога про відродження храму. «Галиновільська церква багата святинями, які її наповнюють», – зазначив батюшка. Він побажав вірян жити в мирі та любові, так як заповідав покійний митрополит. «Волинь має великого молитвеника за наш край», – сказав отець Аліпій.
На кладовищі відслужили заупокійну літію. Проповідь виголосив благочинний Камінь-Каширської округи прот. Стефан Михалюк. До речі, сам батюшка родом із села Любохини. Саме завдяки Ніфонту він обрав шлях священика та вважав покійного митрополита своїм наставником. «Якщо ми хочемо, аби владика був спокійний за нас, то треба жити так, аби не турбувати його своїми гріхами», – наголосив отець Стефан.

Анастасія Тумік