Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієреї УПЦ взяли участь в офіційному прийомі Посольства Болгарії в Україні

5 березня відбувся офіційний прийом Посольства Республіки Болгарії в Україні з нагоди 140-річчя визволення Болгарії від Османського ярма та 100-річчя від дня встановлення дипломатичних відносин між Болгарією та Україною. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу КДА.

На урочистих заходах були присутні діячі культури і науки, державні службовці та релігійні лідери.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Болгарії в Україні пана Красіміра Мінчева, Українську Православну Церкву на офіційному прийомі представили голова Синодального відділу УПЦ із взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин та ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви ієрархи привітали пана Посла та членів дипломатичного корпусу з Національним святом і побажали миру та благополуччя болгарському народові.

У відповідь на привітання, від імені Посольства пан Красімір Мінчев передав Його Блаженству взаємні щирі вітання та найкращі побажання.