Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Секретар єпархії взяв участь у засіданні Оргкомітету з підготовки та відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі на Вінниччині


20 березня у Вінницькій обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Олександра Крученюка відбулося засідання Оргкомітету з підготовки та відзначення 1030-річчя Хрещення Київської Русі на Вінниччині. У засіданні взяли участь представники адміністрації, відповідальні за релігію, культуру, освіту та інформаційну політику, депутати облради, а також представники релігійних організацій Вінниччини. Вінницьку єпархію УПЦ представляв секретар єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко.

Отець Владислав вніс конструктивні пропозиції та доповнення до переліку запланованих заходів. Серед них – надання уваги місцевим святиням і святим місцям з метою їх популяризації, організація поїздок до них як звичайних паломників, так і журналістів. Також представник єпархії підтримав проведення заходу під умовною назвою «Голоси вінницьких храмів», у рамках якого під патронатом обласної влади і обласної Ради церков і релігійних організацій планується провести концерти духовної музики у головних храмах різних конфесій м. Вінниці.

Протодиякон Владислав повідомив й про те, що у рамках відзначення річниці Хрещення Київської Русі у Вінницькій єпархії з благословення митрополита Вінницького і Барського Симеона пройдуть урочистості з нагоди 95-річчя Калинівського Чуда і Явлення Пресвятої Богородиці на Йосафатовій долині.

Отець Владислав попросив підтримки у реалізації проекту Історичного відділу Вінницької єпархії, який готує фотовиставку світлин храмів Вінниччини середини ХХ століття. Вони цікаві тим, що одна частина з них у радянський період була знищена, а інша пережила нове народження, що буде відображено на світлинах.

На засіданні також були обговорені й інші святкові заходи, які пройдуть за участю органів державної влади і релігійних організацій Вінниччини, таких як Ювілейна академія, що запланована на вересень, пересувні виставки на релігійну тематику, а також позакласні години, які відбудуться у школах Вінниці за участю представників духовенства вже у квітні і травні.

Заступник голови Вінницької обласної ради Михайло Кременюк наголосив на важливості інформаційної підтримки святкових заходів і проведенні їх не лише у обласному центрі, а й у районах, про що буде видане відповідне розпорядження. Начальник управління у справах релігій Ігор Салецький повідомив, що незабаром графік урочистостей буде затверджений головою Вінницької облдержадміністрації, після чого буде оприлюднений.

Про деталі запланованих заходів також буде йти розмова на традиційній передпасхальній прес-конференції, яка відбудеться 28 березня о 14.00 у прес-центрі вінницької ОДА за участю членів обласної Ради церков і релігійних організацій.