Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон оглянув визначні місця Любліна (Польща)


4 березня у ході паломницької поїздки до м. Любліна в Польщі митрополит Вінницький і Барський Симеон та митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим і супроводжуючі відвідали визначні місця у м. Любліні. Разом з гостями був і керуючий Люблінською єпархією архієпископ Люблінський і Холмський Авель. Владики побували у храмі святих жон-мироносиць, який знаходиться на території місцевого православного кладовища.

Після цього гості завітали до місцевого православного будинку престарілих, яким опікується Люблінська єпархія Польської Православної Церкви. Архіпастирі побували у Хрестовоздвиженському храмі, який діє при будинку, а також поспілкувались із кліриком храму священиком Даміаном Шведом. Після цього гості оглянули приміщення де проживають і лікуються люди похилого віку та поспілкувались з ними.

Далі Владики та супроводжуючі відвідали так званну «фабрику смерті» — концтабір Майданек часів Другої світової війни, що поблизу Любліна. Делегція оглянула бараки в яких тримали ув’язнених, та ті страшні місця злочинів, які творилися в роки війни. Також митрополити молитовно пом’янули усіх замучених та убієних.

На завершення Архіпастирі та супроводжуючі оглянули Люблінський королівський замок, зокрема каплицю Святої Трійці, яка славиться поєднанням двох культур — готичного стилю в архітектурі та фресками у візантійському стилі.