Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Владика Софроній приймав численні привітання


15 січня Православна Церква урочисто відзначила свято Стрітення Господа нашого Ісуса Христа. Для Владики Софронія цей день є особливим: саме на це свято Господь призвав до життя майбутнього архієрея і пастиря.
Привітати владику Софронія з великим православним святом та з днем народження завітало чимало високих гостей. Першим прийшов голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко. Юрій Олегович високо оцінив патріотичну громадську позицію митрополита Софронія, його вагомий особистий внесок у розбудову православної духовності, храмобудівництво. Разом із заступником директора департаменту містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Василем Дмитренком очільник області вручив Владиці ювілейну медаль на честь 100-річчя нашого земляка, народного художника України Даниїла Нарбута.
Привітали Владику й голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, мер Черкас Анатолій Бондаренко, інші посадовці, громадські діячі.
У кафедральному Михайлівському соборі Владика Софроній очолив Божественну літургію, за якою звернувся до вірян з архіпастирським словом, а по завершенні приймав від них численні поздоровлення на свою адресу.
За Божественною літургією відбулася дияконська хіротонія Дмитра Скорини, який служить у черкаському монастирі Різдва Пресвятої Богородиці.

Прес-служба Черкаської єпархії УПЦ