Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

УЖГОРОД. Відбулася перша відкрита позабогослужбова зустріч духовенства та вірян

За благословенням керуючого Мукачівською єпархією, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодонра, у неділю, 4 лютого, в Ужгородському міському благочинні відбулася перша відкрита позабогослужбова зустріч духовенства та вірян.

О 17 годині недільного вечора до Свято-Преображенського храму (вул. Цегольнянська) зібралися небайдужі вірники, що мають на меті осягнути глибини церковних, богословських та життєво-практичних складових православної віри.

Почався захід, як і годиться, з молитви “Царю Небесний”.

Темою першого засідання стала наступна: «Обряди, звичаї, повір’я та церковні догмати в нашому житті». Її різносторонньо розкрили два лектори-священнослужителі – протоієрей Василій Юрина, референт Архієпископа та протоієрей Василій Алексій, настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Почаївської” м. Ужгорода.

Зокрема, серед іншого священики відзначили думки про те, що “обряди матимуть сенс тільки тоді, коли мають під собою якусь основу”“наш напрямок пролягає до Бога і зі смиренням ми покликані шукати можливості відображення Христа в своїй душі через наближення до Нього”“інакше все інше буде зовнішніми діями Старозавітної Церкви, яка й жила різними обрядами”.

Опісля годинного розкриття тематики, до всіх присутніх звернувся благочинний міста Ужгорода, настоятель Свято-Троїцького храму – протоієрей Володимир Гуй, а також його попередник у несенні послуху керування благочинством Ужгорода – протоієрей Іван Моланич та настоятель Свято-Преображенського храму протоієрей Іван Моланич (молодший).

Відтак віряни з великою жвавістю ставили священикам запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

З духовною легкістю та збагаченням присутні завдячили Всемогутньому Богу в кінечній молитві зібрання.